economie

28 okt 2019, 11:11

Groninger maakt loopfiets voor peuters van oude rollators: ‘Matsie’

Groninger maakt loopfiets voor peuters van oude rollators: ‘Matsie’

De ‘Matsie’: dat is de naam die Mats Boswijk heeft gegeven aan een nieuwe door hem bedachte loopfiets voor peuters. Hij maakt ze van oude rollaters. Zij  vinding lijkt een schot in de roos, want de vraag is zó groot dat hij nu op zoek is naar nieuwe rollators, om nog meer Matsies te maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mats Boswijk uit Groningen, de maker en bedenker van de Matsie, is theatermaker en vader van drie jongens. Voor zijn zonen maakt hij fietsjes die zo geliefd waren dat ze nu te koop zijn. De Matsie (een duurzame, stoere geliefde loopfiets voor kinderen vanaf 1,5 jaar) wordt gemaakt van een oude rollator. Er kunnen precies twee fietsen gemaakt worden van een rollator.

 

 

Maak deze week een testrit tijdens Let's Gro 

 

Aankomende week is het Let’s Gro festival in Groningen, een festival over de toekomst van Groningen. Op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november kun je tussen 10.00 en 12.00 de werkplaats van mats bezoeken, je rollator inleveren en/of een testrit maken op een Matsie

Eén voor één

 

Elke rollator levert twee Matsies op. Voor €100,- krijg je er één en de ander geeft hij een plek bij een kind dat ook graag avonturen wil beleven maar de middelen er niet voor heeft .

 

Groningen is een provincie met veel stille armoede, en veelal kinderen zijn daar de dupe van. De Matsie draagt bij aan de motorische ontwikkeling, zelfstandigheid en zelfvertrouwen van kinderen. 

 

 

Rollators gezocht

 

'Omdat een rollator een solide product is wat niet altijd heel intensief gebruikt is, is het uitermate geschikt om er iets nieuws van te maken; in dit geval loopfietsjes. De blauwe loopwagens die mensen naar het einde van hun leven begeleiden en na de dood van hun eigenaar vaak eenzaam eindigen in een kringloopwinkel, zolder of een vuilnisbelt. Dat is vanaf nu verleden tijd, ze beginnen aan een heel nieuw fris en moedig avontuur en nemen hun verhalen met zich mee. De rollator die wordt ingeleverd krijgt de naam van de oude eigenaar van de rollator', aldus Mats Boswijk.