economie

21 mei 2002, 00:12

Gezondheidsbeleid Chemiepark Delfzijl succesvol

Bij het Chemiepark Delfzijl, waar onder meer Akzo Nobel en Tejin Twaron zijn gevestigd – is men zeer tevreden over de resultaten van een speciale aanpak om het ziekteverzuim terug te dringen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Chemiepark Defzijl lijkt daardoor gezonder dan ooit te voren: het ziekteverzuim van vrijwel alle bedrijven blijkt laag te zijn. Volgens een woordvoerder van het Chemiepark Delfzijl is dat niet te danken aan ‘de Groninger mentaliteit’, maar aan bewust gezondheidsbeleid.
Zo hebben Akzo Nobel en de Joint Ventures op het chemiepark in 2001 een ziekteverzuimcijfer van 3,49 behaald. Dat is erg laag voor een groep van 900 medewerkers. Bij het bedrijf Noveaon ligt het verzuimpercentage zelfs onder de 1 procent, en bij Tejin Twaron ook onder de vier procent.
Volgens het blad ‘Chain’, ene uitgave van het Chemiepark Delfzijl zijn er diverse maatregelen geweest die hebben geleid tot een laag ziekteverzuim. Zo was er het project ‘managing Total Health’, waarbij leidinggevenden leerden hoe om te gaan met ziekteverzuim. Ziekteverzuim is een duidelijke verantwoordelijkheid van leidinggevenden geworden en ook werd er een verzuimcoördinator aangesteld.