Economie

Finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2019 bekend

De drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs zijn bekend. Het gaat om Witec, 365Werk en Heiploeg. Tijdens de Nominatiebijeenkomst bij Noorderpoort Automotive & Logistiek in Groningen kwamen zij van de tien genomineerden als beste uit de bus. Eén van hen zal tijdens de finale in MartiniPlaza op 27 november worden uitgeroepen tot winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2019.


Leestijd: 1 minuut

Finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2019 bekend
Finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2019 bekend

Pitch-presentaties

De tien genomineerden hielden tijdens de nominatiebijeenkomst ieder een pitch van drie minuten voor de jury, het publiek en de pers. De resultaten daarvan werden opgeteld bij scores uit eerdere gesprekken met de jury. Waarnemend juryvoorzitter Erik van 't Hoff maakte uiteindelijk de namen van de drie finalisten bekend: "De pitches waren weer ontzettend leuk om te zien! Ze hebben ook zwaar meegewogen in ons uiteindelijke besluit. Al zijn er vandaag gelijk zeven bedrijven afgevallen, alle tien de bedrijven hebben een hele mooie prestatie geleverd!"

365 Werk

Transparantie is de kracht van 365Werk. De uitzendkracht ziet op de website wat hij gaat verdienen en de werkgever wat hij aan het uitzendbureau moet betalen. Inschrijven, urenadministratie, verlonen, enzovoort, alles gebeurt online. Het uitzendbureau groeit elk jaar met 100 procent! 


Heiploeg

Heiploeg, het Zoutkamper bedrijf zet de garnaal prominent op het menu. Vroeger genoot je bijna uitsluitend tijdens de kerst, in cocktailvorm, van de smaak van garnalen. Tegenwoordig kom je garnalen tegen in tapasschotels, maaltijdsalades, op pizza’s, enzovoort. Er is ook enorm geïnvesteerd in machines, verpakkingslijnen en productontwikkeling. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel geschreven: alle producten worden duurzaam gevangen en op het dak van de fabriek liggen maar liefst 3400 zonnepanelen.

Witec

Witec maakt onder andere straaljager-onderdelen, implantaten en machine-onderdelen voor de chip-industrie. Witec kent hierdoor een nationale en internationale afzetmarkt en is altijd op zoek naar nieuwe producten. Die ontwikkelt de Research & Development afdeling bijvoorbeeld in samenwerking met het UMCG en studenten van diverse pluimage. Zo hebben ze een implantaat voor het menselijk bekken ontwikkeld waarmee deze kan herstellen na een ongeluk. Witec participeert ook in de ‘Kansrijke Leerweg’ (mede mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen), dat resulteert in honderd werkplekken per jaar.