economie

29 jan 2008, 21:09

Finale BusinessMatch Groningen

Dinsdag 5 februari 2008 organiseert BusinessMatch Groningen in de Martiniplaza de finale van haar ondernemerscompetitie. Tijdens een avondvullend programma strijden vier concepten –allemaal studentondernemingen van de Hanzehogeschool Groningen- voor de overwinning. Daarnaast zetten Henk Pijlman (voorzitter CvB Hanzehogeschool Groningen) en Jaap Dijkstra (wethouder Gemeente Groningen) hun visie uiteen over jong ondernemerschap.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen die in de laatste fase van hun studie zijn beland, kunnen een keuzemodule kiezen van een half jaar. Het BusinessMatch programma is verweven in de keuzemodule BusinessClass Ondernemerschap, die studenten voorbereid op zelfstandig ondernemerschap. De kapstok van het onderwijsprogramma is de competitie, de BusinessMatch.

In de ondernemerscompetitie van BMG speelt het bedrijfsleven een belangrijke rol: ondernemers en professionals vormen de jury.
Studenten die meedoen, ontwikkelen een eigen bedrijfsconcept met onderscheidend vermogen en potentie om door te groeien tot volwassen bedrijf. Het bedrijfsidee moet gebaseerd zijn op realiteit en haalbaarheid. Het is dus niet de bedoeling dat de student fictieve afspraken of ontwikkelingen presenteert.

Meer informatie is te vinden op www.business-match.org. Ook kunnen hier online entreebewijzen voor 5 februari gereserveerd worden.