economie

06 jul 2007, 00:12

Eerste gecertificeerde HBO- ondernemers zwaaien af

Op vrijdag 6 juli ontvangen de eerste vijftien studentondernemers van de Hanzehogeschool Groningen het HBO-certificaat voor ondernemerschap. Gedurende een half jaar werkten zij aan hun ondernemingsplan en bouwden zij aan hun eigen onderneming. Een aantal ondernemingen staat inmiddels al op de rails.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het HBO-certificaat is een samenwerkingsverband tussen zeven Nederlandse hogescholen. Het doel is om studenten te laten kennismaken met het ondernemerschap en hen een gedegen basis voor de start van een eigen bedrijf te bieden. Het certificaat beslaat vijf vakgebieden. Hiervan worden er twee extern getoetst, namelijk financiƫle kennis en strategische vaardigheid, belangrijke succesfactoren voor de onderneming. Het HBO-certificaat wordt ondersteund door de Kamers van Koophandel, VNO/NCW, MKB-Nederland en de Rabobank.
De eerste certificaatuitreiking voor het HBO-certificaat voor Ondernemerschap is op vrijdag 6 juli in de lounge (T112) van het Instituut voor Marketing & Management, Zernikeplein 7. Aanvang 13.30 uur.