economie

21 nov 2007, 09:09

Brief op Bestelling wint Jonge Ondernemers Prijs

Joke van der Ven van Brief op Bestelling uit Groningen is de winnaar van De Jonge Ondernemersprijs 2007. Dit werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens een spannende finaleavond in Stadion Cambuur in Leeuwarden. Joke van der Ven startte haar bedrijf in 2004. Roeland Coopman van Opzegdienst won de publieksprijs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vier finalisten waren Joke van der Ven van Briefopbestelling uit Groningen, Lenie Bakker van Recreatieboerderij Slachtehiem uit Lollum, Maurits Langeler van Coperta uit Nieuwe Pekela en
Roeland Coopman van Opzegdienst uit Rottum.

Joke van der Ven van Brief op Bestelling ontving de prijs, waardecheques ter waarde van 20.000 euro, uit handen van Bauke Wijbrandi, directeur van de Rabobank. ‘Ik vind het een eer en ik vind JOP een fantastisch initiatief’, aldus een enthousiaste Joke. ‘Ik zou de JOP graag landelijk willen uitrollen’, aldus de winnares. Zij bedankte met name haar ‘BOB-ers’, het personeel van Briefopbestelling.

In de voorrondes zijn uit 83 ondernemers die zich hebben aangemeld, 10 kandidaten geselecteerd voor een interview. De jury heeft na een speedmeet vervolgens 10 ondernemers geselecteerd voor de volgende ronde. Daarvan zijn uiteindelijk vier ondernemers doorgegaan naar de finale.