economie

11 feb 2008, 21:09

Boelens Glas Groep Groningen/Leeuwarden slaat vleugels uit naar Dronten en wil nog verder

De Boelens Glas Groep – met vestigingen in Groningen en Leeuwarden - gaat samenwerken met een schilderspecialist in Leeuwarden, heeft Flevo Glashandel in Dronten overgenomen èn heeft de ambitie om flink verder te groeien in zowel de projecten- als de reguliere vervangingsmarkt. Een en ander meldt algemeen directeur Herman Hoekstra.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Inkoopvoordelen door schaalvergroting, een efficiëntere logistiek en het streven naar een verdere professionalisering van het bedrijf. Deze drie argumenten lagen ten grondslag aan een tweetal interessante ontwikkelingen die onlangs bij de Boelens Glas Groep – met vestigingen in Leeuwarden en Groningen – zijn beslag hadden.


Zo werd samenwerking gezocht met en gevonden bij Van der Geest schilderspecialisten in Leeuwarden. Beide bedrijven zijn al decennia lang actief op de Noord-Nederlandse bouw-markt. “Naast prijs is betrouwbaarheid van levering en montage essentieel bij een doorgaans uiterst strakke uitvoeringsplanning in de snel groeiende markt van projectbeglazing. En dus cruciaal bij het gunnen van projecten,”aldus algemeen directeur Herman Hoekstra van de Boelens Glas Groep.

“Door de bundeling van de beide bedrijfsactiviteiten kunnen we onze afnemers deze garantie geven. Levering en montage van de projectbeglazing hebben we overigens ondergebracht in een aparte b.v., Boelens Glas Projecten, een volle dochter van de Boelens Glas Groep.”

Logistieke oplossingen


Een tweede ontwikkeling binnen de Groep behelsde de strategisch uiterst interessante overname van de al meer dan 25 jaar bestaande Flevo Glashandel in Dronten. “Door onze voortgaande penetratie in de projecten- en vervangingsmarkt in met name steden als Zwolle en, vooral, Almere, zochten we naar mogelijkheden om de zaak op logistiek gebied vanuit Leeuwarden en Groningen beter te kunnen aansturen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om de Flevo Glashandel over te nemen, hebben we meteen gereageerd. "

"Met deze acquisitie zijn we veel doelmatiger én goedkoper in staat om onze activiteiten in Flevoland en haar randgebieden verder te ontplooien. Temeer ook omdat Flevo Glashandel zich nadrukkelijk óók in ‘onze’ verzorgingsgebieden profileerde en voor hen dezelfde problematiek speelde. Met onze 3e vestiging Boelens Glas Best Glas Dronten B.V. in Dronten zijn we in staat om flink te groeien in zowel de projecten- als de reguliere vervangingsmarkt. Bovendien hebben we zo de problematiek rondom de logistiek uitstekend weten op te lossen.”

Door de bundeling van alle activiteiten is het sinds 1913 bestaande bedrijf Boelens Glas Best Glas uitgegroeid tot een gerenommeerde glasgroothandel. Vanuit de 3 vestigingen verwerkt en levert zij een grote verscheidenheid aan bouwbeglazing aan glaszetters-, schilders- en bouwbedrijven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een modern machinepark voor het bewerken van glas en de productie van dubbelglas. Het aantal werknemers van de Groep bedraagt 36, bij een geconsolideerde omzet van ca. € 8 miljoen. Een verdere autonome groei van zowel omzet als medewerkers ligt volgens Hoekstra in de lijn der verwachtingen.