Economie

Bar Smoke aan Grote Markt wacht niet af en begint meteen nieuwe ideeën uit te voeren

Als ondernemer moet je vooruit zien, en tijdig de bakens verzetten. Dat vindt eigenaar Bojan Aleksander van Bar Smoke aan de Grote Markt. Nog voor er tijdens de persconferentie maatregelen bekend werden gemaakt nam hij het heft in eigen handen en lanceerde plannen om, net als tijdens de eerste lock-down, de komende weken tóch verrassende dingen te kunnen organiseren voor zijn gasten.


Leestijd: 1 minuut

Bar Smoke aan Grote Markt wacht niet af en begint meteen nieuwe ideeën uit te voeren
Bar Smoke aan Grote Markt wacht niet af en begint meteen nieuwe ideeën uit te voeren

Bojan Aleksander van Bar Smoke is het wel gewend om te moeten schakelen tussen concepten. Normaliter is Smoke geopend voor diner, een borrel en een evenement, maar dat lukt momenteel even niet meer in deze tijden. Tijdens de vorige lockdown wist hij zijn gasten te boeien met on-line pubquizen en een afhaalservice. Daar doen ze tijdens komende hele of halve “lockdown” maar weer een schepje bovenop.

‘Geen tijd voor dessert..’

Bojan: “Met de huidige maatregelen kunnen wij maar een fractie van het normale aantal bezoekers in onze zaak en op ons terras kwijt. Daarnaast zijn evenementen ook uitgesloten door de sluitingstijd van 21:00 uur. Gasten die nu komen dineren voelen zich al opgejaagd en lopen met een half dessert in de mond naar buiten. Elke aanvullende maatregel resulteert erin dat we niet meer normaal voor diner open kunnen.”

‘We moeten daarom maar weer tijdig schakelen. “When life gives you lemons, make limoncello!” We hebben al een afhaalmenu in elkaar gezet en zijn in het laatste stadium om ook te gaan bezorgen. We richten ons naast gerechten nu ook op speciaalbieren, afhankelijk wat de minister president zegt.'

Bojan Aleksander zoekt tevens samenwerkingen met andere lokale ondernemers en influencers om elkaar door deze barre tijden heen te helpen worstelen.