economie

27 nov 2007, 09:09

Als de dollar valt: lezing financieel journalist Willem Middelkoop

In zijn boek ‘Als de dollar valt’ beantwoordt Willem Middelkoop honderd vragen over onze geldeconomie en de dreigende kredietcrisis. Centraal daarin is niet de vraag òf de dollar valt, maar wanneer en wat daarvan de gevolgen zijn. In een lezing in Groningen, op donderdag 6 december, zal Middelkoop toelichting geven op het onderwerp.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De VS geven meer uit dan er verdiend wordt, importeren meer dan ze exporteren en de schuld van Amerikaanse huishoudens, bedrijven en overheid groeit naar schatting met 3 miljard dollar. Per dag. In de komende vijf of tien jaar komt het moment waarop de dollar niet langer geaccepteerd zal zijn, zo verwacht Middelkoop.

Willem Middelkoop studeerde bedrijfskunde en werkte als freelance fotojournalist voor o.m. Reuters. Hij was verslaggever bij AT5 en publiceerde over de financiële markten in Het Parool. Sinds een jaar of tien doet Middelkoop actief onderzoek naar de geheimen van ons financiële en geopolitieke systeem. Vanaf de start van RTL Z in 2001 becommentarieert hij de economische ontwikkelingen vanaf de studio op Beursplein 5. Daarnaast publiceert hij wekelijks zijn nieuwsbrief Nieuwsflash, een bundeling van publicaties op het gebied van economie en geo-politiek. In juni verscheen zijn boek Als de dollar valt. Wat bankiers en politici u niet vertellen over geld en de kredietcrisis, een bestseller. 

De lezing zal donderdag 6 december worden gehouden in Congrescentrum De Appel, Hanzehogeschool, Zernikeplein 7 te Groningen. De lezing begint om 12.00 uur en de toegang is gratis.
Deze lezing is georganiseerd ism. studieverenigingen HMV-actis en HSE Faktor.