bereikbaarheid-verkeer

28 okt 2015, 09:09

Spectaculaire operatie aan oostelijke ringweg: zaterdag eerste nieuwe fiets-ecoduct ingereden

Spectaculaire operatie aan oostelijke ringweg: zaterdag eerste nieuwe fiets-ecoduct ingereden

Van vrijdagavond 30 oktober 19.00 uur tot maandagochtend 2 november 06.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen de Rijksstraatweg (N360) en Lewenborg afgesloten. Dit heeft te maken met inrijden van het nieuwe fietsecoduct Stadsweg nabij Lewenborg. Dat gebeurt zaterdag 31 oktober, en belooft een vrij spectaculaire operatie te worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het inrijden van het nieuwe viaduct zaterdag tussen twaalf en drie uur ’s middags gaat met enig spektakel gepaard. Divers groot materieel zal zaterdag aanwezig zijn om het dek van het nieuwe viaduct - dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge in aanbouw is geweest - op haar plek in te rijden. Vrijdagavond 30 oktober wordt het dek al vanaf Kardinge klaar gezet op de Ringweg en vervoerd richting Lewenborg. Tevens wordt dan de tijdelijke fietsbrug verwijderd.

Buurtbewoner uitgenodigd


Het op zijn plaats brengen van het viaduct is gepland tussen 12 en 15 uur op zaterdag 31 oktober. Buurtbewoners kunnen de ‘manoeuvres’ dan waarnemen op de (afgesloten) Ringweg aan de noordzijde (schoolzijde Lewenborg). Verkeersregelaars zullen aanwezig zijn om aan te geven hoe u hier terecht komt.

 

Voor meer informatie zie ook: http://ringgroningen.nl/news/205/15/Zaterdag-31-oktober-inrijden-eerste-nieuwe-fietsecoduct-Stadsweg