bereikbaarheid-verkeer

06 jul 2015, 10:10

Reflecterende stroken langs fietspad Groningen - Hoogezand

Reflecterende stroken langs fietspad Groningen - Hoogezand

De provincie Groningen gaat een proef uitvoeren met reflecterende stroken op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen. Met de reflecterende stroken op de rand van het fietspad ontstaat in het donker een duidelijker contrast met de berm. Bij de Borgweg wordt de fietsroute gemarkeerd door rood asfalt met reflecterende deeltjes, waardoor overstekende (brom)fietsers beter zichtbaar worden.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Als het donker is of als het geregend heeft, is de overgang van de berm naar het fietspad over het algemeen slecht zichtbaar. Door het aanbrengen van reflectie op het wegdek moet er meer contrast ontstaan en zien fietsers beter waar het fietspad loopt. Dit verbetert de veiligheid op het fietspad. De proef duurt een jaar. Daarna wordt bekeken of er ook op andere delen van de fietsroute Hoogezand-Groningen of op andere fietspaden in de provincie reflecterende stroken aangebracht kunnen worden.

 

Fietsroute Hoogezand-Groningen

 

In april zijn de provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en de Fietsersbond samen een project gestart om de verkeersveiligheid op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen te verbeteren. Daarbij zetten ze een combinatie van maatregelen in: de aanpak van het fietspad zelf, voorlichting naar de weggebruikers en het uitvoeren van politiecontroles. Het is de eerste keer dat de provincie de veiligheid op een fietsroute op deze manier aanpakt. Het project is te vinden op Facebook en Twitter.

 

De provincie Groningen wil het gebruik van de fiets stimuleren en de fiets een goed alternatief maken voor de auto. Daarom worden fietspaden breder, comfortabeler en veiliger gemaakt.