bereikbaarheid-verkeer

16 aug 2014, 09:09

Fontein op Grote Markt, bussen verdwijnen

Fontein op Grote Markt, bussen verdwijnen

B en W van Groningen werken aan een plan om bussen niet meer door te laten rijden tot de Grote Markt. De Grote Markt moet een grote oppepper krijgen en krijgt onder meer een fontein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Dat is een van de onderdelen van een plan om de Grote Markt weer veel aantrekkelijker te maken. Andere onderdelen van dit plan van het college van B en W van Groningen zijn het weghalen van bussen van de Grote Markt, zorgen voor meer groen en voor meer zitplaatsen. Een en ander meldt zaterdagmorgen het Dagblad van het Noorden. (www.dvhn.nl)

 

Volgens de Groningse wethouders Joost van Keulen (VVD) en Paul de Rook (D66) moet de Grote Markt behoorlijk op de schop om het beter te laten functioneren als het centrale plein, oftewel de huiskamer, van Groningen. Daarom werkt de gemeente Groningen nu aan een plan, waarin geen plaats meer zal zijn voor bussen.

 

Die bussen moeten in de toekomst via de Diepenring, en passagiers die naar de Grote Markt willen, moeten het laatste stukje lopen. Het nieuwe Grote Markt-plan moet in november klaar zijn: dan worden de eerste schetsen van het nieuwe plein verwacht.

 

Foto: Impressie van een fontein. Maar dit is geen ontwerp voor Groningen: in november wordt daar meer over bekend.