wonen

16 jan 2018, 10:10

Vier winnaars bij uitreiking Provinciale Vrijwilligersprijs

Vier winnaars bij uitreiking Provinciale Vrijwilligersprijs

De provincie Groningen heeft maandag op het Provinciehuis de Vrijwilligersprijs uitgereikt. Vier organisaties vielen in de prijzen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder andere Jeugdsoos Flits uit Loppersum, Stichting Nieuw Nabuurschap uit Groningen, Colourful Bedum en Tennisclub Nienoord uit Leek kregen allemaal uit handen van gedeputeerde Nienke Homan een cheque van 3000 euro.

Wat doen ze?
In Jeugdsoos Flits organiseren 25 jonge vrijwilligers activiteiten voor jongeren. Daarbij werken ze nadrukkelijk samen met de gemeente. Colourful Bedum zet zich in voor nieuwe dorpsbewoners die geïmmigreerd zijn. De vrijwilligers organiseren fietslessen, een winterloop en verzorgen internationale catering tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

De stichting Nieuw Nabuurschap zorgt voor een zingevende dagbesteding aan mensen met langdurige psychiatrische problemen. Zo helpen de 35 cliënten nu honderen andere met de administratie. De vrijwilligers van Tennisclub Nienoord zet zich maatschappelijk met een tennisprogramma in voor vluchtelingen.

Aanmoedigingsprijs
Ook de andere genomineerden gingen niet met lege handen naar huis. Keetpop uit Leermens, Multicultureel vrouwencentrum Jasmijn uit Groningen, Wijkbedrijf Selwerd uit Groningen en Basketbalvereniging Millwings uit Winschoten kregen een zogenaamde aanmoedigingsprijs van duizend euro.

Gedeputeerde Homan vindt dat vrijwilligers onmisbaar zijn in de samenleving. “Met deze prijs waardeert de provincie het vele goede werk dat ze doen”, aldus Homan.