wonen

04 jul 2015, 12:12

Stadjers kunnen eigen straat gaan inrichten als ‘Leefstraat’ - Goed idee?

Stadjers kunnen eigen straat gaan inrichten als ‘Leefstraat’ - Goed idee?

Stadjers kunnen straks, in het kader van een experiment, hun straat geheel naar eigen inzicht inrichten. Daarmee volgt Groningen het voorbeeld van de steden Gent en Rotterdam. Wat vinden onze lezers van dit idee?

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stad Groningen krijgt een experiment met ‘Leefstraten’. Daarbij kunnen bewoners tijdelijk zelf hun straat inrichten. Dat heeft de gemeenteraad van Groningen besloten, zo meldt de website van de gemeente Groningen.

Leefstraten kunnen Groningen weer een stukje mooier een leefbaarder maken, aldus de initiatiefnemers. De Leefstraten komen er op initiatief van de fracties van GroenLinks en Student en Stad.

Leefstraten komen in Groningen naar voorbeeld van straten in het Belgische Gent waar ze al jaren een groot succes zijn . Daar hebben bewoners van 23 straten naar eigen inzicht hun straat mogen inrichten. Ook Rotterdam experimenteert hiermee.

Een experiment met leefstraten zorgt er volgens deze partijen voor dat buurtbewoners kennismaken met de wijkwethouders en het beschikbare wijkbudget.