wonen

10 nov 2014, 10:10

Nachtdebat in oude raadszaal over fontein op Grote Markt

Nachtdebat in oude raadszaal over fontein op Grote Markt

De Groningse nachtburgemeester Chris Garrit gaat op vrijdag 21 november in de oude raadszaal een nachtdebat organiseren over het wel of niet bouwen van een fontein in de Groningse binnenstad. De gemeente heeft de nachtburgemeester om zo’n debat gevraagd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Garrit wil graag dat er in het centrum van de stad een nieuwe bruisende plek komt. Uit een online-peiling van de nachtburgemeester bleek dat er wel animo is voor zijn plannen. De gemeente Groningen liet deze zomer ook weten te gaan onderzoeken of er een Groninger stadsfontein kan komen. De gemeente en Garrit hebben inmiddels overleg gehad over het plan.

Volgens de nachtburgemeester mag het een gezellige plek worden voor onthaasting in het drukke stadscentrum. “Liefst een fontein van stevig formaat en allure en ook 's nachts visueel aantrekkelijk. Mogelijk een toekomstige publiekstrekker in het stadshart van Groningen”, zegt hij in een persbericht.

Tijdens het nachtdebat, dat onderdeel is van het inspiratiefestival Let’s Gro, wordt ingegaan op de fontein. Zo wil Garrit weten wat een goede plek zou zijn en hoe de fontein eruit mag zien. Er komen verschillende sprekers en iedereen kan meeluisteren en –praten.

Aanmelden kan via de site van de nachtburgemeester: www.groningernachtwacht.nl.