Wonen

Komende zaterdag feest op nieuwe Grote Markt

Een silent disco in het Stadhuis, optredens, rondleidingen en een speciale kids area waar van alles te doen is. Komende zaterdag, 1 juni, is het groot feest op de Grote Markt. En niet zonder reden: de afgelopen jaren is hard gewerkt aan de herinrichting van de Grote Markt en die klus zit er nu op. Tijd voor een feestje dus, zo vonden ze bij de gemeente.


Leestijd: 1 minuut

De Grote Markt is afgelopen jaren opnieuw ingericht. Er rijden geen bussen meer, er staan bomen, zitplekken en er zijn meerdere waterpartijen. Nu het project is afgerond, is het volgens de gemeente tijd voor een feestje, met een gratis programma.

Overdag kun je onder meer een audiotour doen over de geschiedenis van de Grote Markt, zijn er theatervoorstellingen en treden er koren op in de Martinikerk. Bij de fonteinen is een kidsarea. Studentenvereniging Vindicat, het Market Hotel en Grand Theatre houden open huis met rondleidingen.

’s Avonds kunnen de voetjes van de vloer bij de Mainstage met optredens van Blaasband Broken Brass en artiesten als Zoë Taran en DJ Tommy Green. Ook kun je Dansen bij de Bus, van organisatoren BRAAI, Roodkopje en Relate Radio. In het Stadhuis is een silent disco.

Ook zijn er lezingen over het ontwerp van de ‘nieuwe’ Grote Markt en in het Stadhuis kun je zien welke archelogsche vondsten er zijn gedaan tijdens de verbouwing van de Grote Markt.