Wonen

Internationale erkenning voor Hanzehogeschool Groningen Vastgoed & Makelaardij

De bachelor Vastgoed & Makelaardij van de Hanzehogeschool Groningen is als eerste hogeschoolopleiding in Nederland excellence geaccrediteerd door het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), een internationaal instituut dat de kwaliteit en ethiek van professionals in de grond-, vastgoed- en bouwsector bewaakt. “Een prachtige blijk van erkenning van de kwaliteit van onze opleiding Vastgoed & Makelaardij,” aldus lector Jan Veuger, “en een bonus voor onze studenten.”


Leestijd: 2 minuten

Internationale erkenning voor Hanzehogeschool Groningen Vastgoed & Makelaardij
Internationale erkenning voor Hanzehogeschool Groningen Vastgoed & Makelaardij

“Het RICS heeft de opleiding Vastgoed & Makelaardij geaccrediteerd voor de maximale periode: vijf jaar in de toekomst en twee jaar met terugwerkende kracht. We zijn niet alleen blij voor onszelf, maar vooral voor onze studenten. Zij profiteren in hun vakgebied zowel in Nederland als in het buitenland van dit keurmerk. Andersom is de RICS-accreditatie een extra reden voor buitenlandse studenten om aan de Hanzehogeschool Groningen de opleiding Vastgoed & Makelaardij te volgen.”

Veuger, zelf al 10 jaar RICS-lid, was de drijvende kracht achter de accreditatie. “Na een jaar van voorbereidende werkzaamheden kwam de internationale accreditatiecommissie in februari voor een afsluitend inspectiebezoek naar de Hanzehogeschool om docenten, studenten en alumni van de opleiding Vastgoed & Makelaardij te ontmoeten. De accreditatiecommissie was gewend aan vraag-en-antwoord sessies met nerveuze studenten, maar ontmoette bij ons sociale, deskundige mensen die met hen in gesprek gingen en de discussie aandurfden. Dat vonden ze geweldig! Het was net dat beetje extra dat nodig was voor de maximale accreditatie. En het sterkt ons in de overtuiging dat we als opleiding goed bezig zijn, door niet alleen in te zetten op het verwerven van kennis en vaardigheden, maar ook op persoonlijke ontwikkeling.”

Nu de accreditatie is verworven, leunen ze bij Vastgoed & Makelaardij niet tevreden achterover. Veuger: “De volgende stap is het opzetten van een programma om drie docenten hun RICS-accreditatie te laten behalen. Dit garandeert niet alleen professionele scherpte, maar biedt hen ook de mogelijkheid om een beroep te doen op het Nederlandse en het internationale RICS-netwerk. Daarnaast komt er een informatieprogramma voor studenten. Studenten die na 1 september 2018 beginnen met de studie Vastgoed & Makelaardij, kunnen na hun afstuderen via een verkorte toelatingsprocedure lid worden van de RICS. Zij mogen dan de internationale titel MRICS voeren, die in veel landen al een voorwaarde is om met succes een beroep in de vastgoedwereld te mogen uitoefenen.”