wonen

03 jun 2019, 09:09

EK zaalvoetbal mogelijk naar Groningen - topevenement in 2022 in Martiniplaza

EK zaalvoetbal mogelijk naar Groningen - topevenement in 2022 in Martiniplaza

Groningen krijgt mogelijk een internationaal top-sport evenement. Het betreft het EK zaalvoetbal dat in 2022 in gehouden gaat worden. De KNVB heeft nu het voorstel gedaan om dat EK in Nederland, in twee steden te organiseren: in Groningen en in Amsterdam

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens nu.nl, dat dit meldt, heeft de KNVB heeft een voorstel daartoe gedaan aan de UEFA. Het toernooi zou gespeeld moeten gaan worden in de Ziggo Dome en MartiniPlaza in Groningen.

 

Het EK 2022 lijkt het grootste zaalvoetbal EK ooit te worden, want in dat jaar doen er voor het eerst zestien landen mee aan het toernooi, voorgaande edities waren dit er twaalf.

 

Als het EK naar Nederland komt zullen er twintig wedstrijden gespeeld worden in de Ziggo Dome en twaalf in de MartiniPlaza.

 

Mocht het de KNVB lukken om het toernooi binnen te halen is het voor het eerst sinds het WK 1989 in Ahoy dat er weer een eindtoernooi voor het zaalvoetbal georganiseerd wordt in Nederland.

 

Meer kapers op de kust

 

Wel zijn er meer kapers op de kust. Ook andere landen proberen het evenement in huis te halen. Frankrijk, Portugal, Bosnië-Herzegovina, Kazachstan en Litouwen maakten bekend ook mee te strijden om de organisatie van het toernooi. De UEFA verwacht in september 2019 meer duidelijkheid te hebben over welk land het toernooi definitief toegewezen krijgt, zo schrijft nu.nl