wonen

09 nov 2015, 17:05

Burgemeester Den Oudsten: "Duitsland en Oldenburg goed voorbeeld voor opvang vluchtelingen"

Burgemeester Den Oudsten: "Duitsland en Oldenburg goed voorbeeld voor opvang vluchtelingen"

“Het standpunt van Bondskanselier Angela Merkel is een goed voorbeeld voor ons in Nederland: namelijk dat het een morele plicht is om vluchtelingen op te vangen. En ook Oldenburg, waar in de loop der jaren tienduizenden vluchtelingen zijn opgevangen, is een heel mooi voorbeeld voor ons. Wij hebben geen keuze: vluchtelingen zijn deel van de realiteit. Laten we ze dan zo goed mogelijk helpen’. Dat betoogde burgemeester Peter den Oudsten van Groningen maandagmiddag bij de ontvangst in het Stadhuis van een grote delegatie uit Oldenburg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij sprak bij de viering in het Stadshuis van het 25-jarig bestaan van de stedenband tussen Groningen en Oldenburg. Hij deed dat in aanwezigheid van gemeenteraadsleden uit Oldenburg en Groningen, en van de burgemeester van Oldenburg, Jürgen Krӧgmann. Er werd een ‘Letter of Intent’ getekend om de Stedenband nieuwe impulsen te geven.

 

Volgens burgemeester Den Oudsten is de Stedenband met Oldenburg zeer nuttig gebleken. ‘Met name de laatste jaren zijn de economische banden versterkt. Ik ben er van overtuigd dat onze steden veel van elkaar kunnen leren!’, aldus burgemeester Den Oudsten.

 

Ook de Duitse burgemeester Krӧgmann ging in op de actualiteit van de vluchtelingen. ‘De vluchtelingen komen naar Europa omdat ze daar in geloven. Zij kiezen voor ons, omdat we vrij zijn  en tolerant, en omdat Europa belangrijke waarden vertegenwoordigt. Als zij in Europa geloven, laten wij als burgers hier daar dan helemaal in blijven geloven. Europa staat voor vrijheid en vrede: dat laten we ons niet afnemen, en laten wij ons daar als burgers dus voor blijven inzetten!’, aldus Jürgen Krӧgmann.

 

De Duitse delegatie kreeg maandagmiddag uitvoerige informatie over nieuwe ontwikkelingen in de Groningse economie, en bracht onder meer een werkbezoek aan IBM aan het Ged. Zuiderdiep.