uitgaan

25 mei 2018, 10:10

Verhalen uit Paddepoel en Selwerd tijdens unieke productie in Stadsschouwburg

Prachtige, mooie, indrukwekkende of ontroerende verhalen van Stadjers uit de wijken Selwerd en Paddepoel hebben theatermakers geïnspireerd tot het maken van een zeer bijzondere voorstelling in de Stadsschouwburg. ‘De Wijk de Wereld’ is de naam van de theatervoorstelling, en tegelijkertijd ook de naam van de groep van de theatermakers. Ook is er een bijzonder lied: 'In mijn wijk, daar is mijn wereld'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De theatermakers van De Wijk de Wereld brengen in de  voorstelling de verhalen van de mensen uit de wijken Selwerd en Paddepoel naar het theater. Een wijk met ruim 17.000 inwoners en 80 verschillende nationaliteiten.

Met achter iedere deur een persoonlijk, hartverwarmend of ontroerend verhaal.  Zo kunt u op ontdekkingsreis door de deze wijken in de Stadsschouwburg en maakt u kennis met de verhalen van Tjalda, Richard, Arjen, Raghad, Mila, Bente en vele anderen. In de vorm van toneel, muziek, dans en film komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven.

 

Hartverwarmend 

 

Werkelijk in alle hoeken en gaten van de Stadsschouwburg zal wat te beleven zijn. Ergens zingt een koor het lied dat Rooie Rinus speciaal voor de voorstelling schreef. Op een andere plek worden scènes gespeeld die theatermakers Karin Noeken, Mohamed Yusuf Bos, ZUHAUSE en Rosa Da Silva met wijkbewoners maakten. Bestel een drankje in de Paddepoelbar, open de gordijnen van één van de donkerste plekken van het theater en luister naar de verhalen van mede-Stadjers. Een hartverwarmende ontdekkingsreis dichtbij huis.

 

Meer informatie op de website van De Wijk De Wereld