Cultuur & Uitgaan

Nieuwe portal voor Groningse nieuwkomers: groningen.nl

Marketing Groningen lanceert aankomende vrijdag officieel de nieuwe website www.groningen.nl. Op de site is voor bezoekers, internationals, bewoners, nieuwkomers en bedrijven en biedt praktische informatie over Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe portal voor Groningse nieuwkomers: groningen.nl
Nieuwe portal voor Groningse nieuwkomers: groningen.nl

Groningen.nl is volgens Marketing Groningen dé portal voor nieuwe bewoners en geeft relevante basisinformatie die nodig is om wegwijs te worden in de stad en provincie. Naast de basisinformatie zoals het vinden van een woning en werk, is er ook informatie te vinden over sportclubs, uitgaan en biedt de site leuke weetjes en tips over de omgeving.

‘Local heroes’ – mensen die in Groningen bekend zijn, uit diverse sectoren als cultuur, wetenschap en bedrijfsleven – vertellen in filmpjes wat Groningen voor hen betekent. Via de portal kun je doorklikken naar diverse andere platforms en sites over Groningen zoals onder andere de kvk.nl, toerisme.groningen.nl, gemeente.groningen.nl, rug.nl, hanze.nl en umcg.nl.

De portal is een initiatief van het Akkoord van Groningen, waarbij de gemeente en provincie Groningen eigenaar zijn. Het Akkoord wil met de portal onder meer internationals voorzien van relevante basisinformatie. Marketing Groningen heeft de portal ontwikkeld en zal deze in beheer houden. De portal wordt een dynamisch platform die continu wordt aangepast aan de hand van nieuwe ontwikkelingen.

De lancering vindt plaats in DOT Groningen met een interactieve presentatie. De website is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.