Cultuur & Uitgaan

Eierballen uit Groningen per post de wereld over – nu ook eierbalmutsen en sjaals

Het Groningse bedrijf Aaierbal.nl is bezig de Groningse eierbal een steeds grotere bekendheid te bezorgen. Het bedrijf bezorgt niet alleen eierballen uit Groningen via de post in heel Nederland, maar heeft steeds meer promotieartikelen in haar eierbal-fanshop. Groningers die hun liefde voor de lekkernij willen uitdragen, en daarmee laten zien dat ze Groninger zijn, kunnen er terecht voor mutsen, sjaaltjes en andere hebbedingetjes gewijd aan de eierbal.


Leestijd: 1 minuut

Eierballen uit Groningen per post de wereld over – nu ook eierbalmutsen en sjaals
Eierballen uit Groningen per post de wereld over – nu ook eierbalmutsen en sjaals

De firma Aaierbal.nl , opgericht in 2016, heeft nu een ruim assortiment aan merchandise: van eierbalsokken, mondkapjes, t-shirts tot hoodies en de kersttrui, en ook de eierballen die ze per post versturen door heel Nederland.

'Voor de eierbal fanshop van Aaierbal is dit ook een mooie promotie van de Groninger eierbal en de Groningers in het algemeen in heel Nederland’, zo meldt het bedrijf.

Wat is een eierbal?

Een eierbal bestaat uit een heel of half gepeld, hard gekookt ei in ragout. De bal wordt gepaneerd en gefrituurd. De eierbal is een populaire snack in Noord- en Oost-Nederland. Daar is de eierbal bij de automatiek, snackbar en cafetaria’s te verkrijgen. Buiten die regio’s heeft de eierbal nauwelijks bekendheid. De Groningse snack is erkend en staat op de lijst van het Immateriële Culturele Erfgoed (net als Groningens Ontzet of het Brabantse worstenbroodje).

www.eierbal.nl/webshop