sport

28 nov 2017, 08:08

Voetbaltalent Thijs Dallinga debuteert in betaalde voetbal; bij winnend FC Emmen

Voetbaltalent Thijs Dallinga debuteert in betaalde voetbal; bij winnend FC Emmen

De pas 17-jarige Thijs Dallinga uit Hellum heeft maandagavond zijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal. De A-junior kwam tijdens de door FC Emmen met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen MVV in de 83e minuut binnen de lijnen. De aanvaller wordt gezien als een groot talent en speelt een groot deel van zijn jeugdtijd al bij Emmen. Dallinga begon bij VV Siddeburen en belandde via VV Hoogezand aan de Meerdijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een oefenwedstrijd kreeg Dallinga ook al speelminuten in het eerste elftal van trainer Dick Lukkien. Hij scoorde in die periode ook. Als beloning voor zijn sterke seizoen in de B-junioren, ruim dertig doelpunten, mocht het talent samen met drie medespelers een maand meetrainen. Inmiddels is hij bezig aan zijn zesde seizoen in Emmen. Dallinga haalde zijn Havo-diploma op het Carmel-college in Emmen en volgt nu commerciële economie aan de Johan Cruyff Academy van het Noorderpoort in Groningen.

Het debuut in de Jupiler League is een nieuw hoogtepunt in de nog korte loopbaan van Dallinga. Een andere mijlpaal was dat hij in een beslissingswedstrijd tegen FC Volendam de B-junioren van FC Emmen met drie doelpunten wist te behoeden voor de Eredivisie. Emmen won dat beslissingsduel in juni met 4-0. Het volgende doel voor Dallinga is ongetwijfeld een doelpunt maken in de Jupiler League.