Sport

Ronald Kruijer nieuwe leider Wielermeerdaagse; na zesde plaats in Nieuw-Roden

De Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier is in volle gang. Wel een uitgeklede versie, want er wordt dit jaar maar in vier dorpen gekoerst. Zondag werd traditioneel begonnen in Peize en maandagavond draaiden de heren coureurs hun rondjes in Nieuw-Roden. Woensdagavond wordt in Zevenhuizen gereden en de traditionele finale is zaterdagavond in De Wilp. Na twee dagen hangt het geel om de schouders van de uit Heiligerlee afkomstige Ronald Kruijer.


Leestijd: 1 minuut

Meer variatie in programma Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier
Meer variatie in programma Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Kruijer werd zondag tweede en hij maakte reed maandag attent naar de zesde plaats. Dat was voldoende om de leiding over te nemen van Rik Smit uit 't Harde. Smit zegevierde op de klinkers in Peize. Kruijer's belangrijkste concurrent is op dit moment ploeggenoot Johan Knol. De geboren Oostwolder sprintte naar de negende plaats. Kruijer heeft 256 punten. Knol heeft zeventien minder, 239. Sipke Zijlstra, de winnaar van de tweede etappe klom naar de derde plaats en heeft 236 punten.  

Steven Willemsen uit Groningen staat tiende in het algemeen klassement met 161 punten. De winnaar van vorig jaar Patrick van der Duin uit Nieuw-Roden eindigde als vierde in zijn eigen dorp. Vanwege deelname aan het Nederlands kampioenschap miste hij de eerste dag en moet nu proberen om in de resterende twee dagen een achterstand van honderd punten te overbruggen.