nieuws

05 nov 2002, 00:12

Zwemparadijs in Eemshaven?

De Eemshaven is al tientallen jaren lang een economisch zorgenkindje in Groningen. De vele ontwikkelingsplannen blijken niet genoeg bedrijven aan te trekken. Maar waarom zou bijvoorbeeld het koelwater van de Eemscentrale niet te gebruiken zijn voor de aanleg van een tropisch zwemparadijs?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder de naam 'Kop over diek' organiseert Platform GRAS, in opdracht van Toerisme Recreatie Nederland (TRN), de presentatie van vier plannen voor een recreatief gebruik van de Eemshaven.
De landschapsarchitect Caspar Slijpen, de stedenbouwkundigen Geert Reitsma en Herald Groenvink en de ontwerper Krijn Christiaansen hebben elk een plan gemaakt. Zij zullen, na een inleiding door verschillende deskundigen, uitleggen hoe recreatie de Eemshaven een nieuwe impuls kan geven. Het zal duidelijk worden dat toerisme de Eemshaven interessante mogelijkheden biedt.
De presentatie is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats op donderdag 7 november van 13:00 tot 16:30 uur in de School van de Architectuur aan de Zuiderkuipen 19 (achter academie Minerva).
'Kop over diek' is onderdeel van een reeks vernieuwende onderzoeken over ontwerpvraagstukken langs de Nederlandse kust, onder de verzamelnaam 'Kust op de kaart' (www.kustopdekaart.nl).