nieuws

03 apr 2008, 15:03

Zweden verwonderen zich over Groninger fietsbeleid

Een delegatie van veertien raadsleden uit het Zweedse Karlstad brengt vandaag een werkbezoek aan de stad. De Zweden kwamen naar Groningen om het stedelijk fietsbeleid te bekijken. Onderdeel van het werkbezoek was een fietstocht door de stad in gezelschap van leden van de gemeenteraad van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Karlstad is een gemeente met 83.000 inwoners verdeeld over diverse dorpen en de stad Karlstad. De gemeente streeft naar een inwonertal van 100.000 met een bijbehorend voorzieningenniveau. Het gemeentebestuur bestudeert de mogelijkheid om de stad te verdichten. Het stimuleren van het fietsvervoer is onderdeel van dat beleid.

De delegatie krijgen donderdagmorgen in het stadhuis presentaties te zien over de compacte stad en het Groninger fietsbeleid. Aansluitend maken de Zweden een fietstocht door de stad. De delegatieleden worden daarbij vergezeld door de raadsleden Jan Seton (CDA), Jan Spakman (PvdA) en Harrie Miedema (GroenLinks). Na de lunch brengt de delegatie nog een bezoek aan het Stadsbalkon.

Woensdagavond al spreekt de Zweedse delegatie tijdens het diner met Groninger raadsleden over het verschil in beleid en aanpak in Nederland en Zweden.