nieuws

09 jul 2001, 00:12

Zware dierenmishandeling schokt Wehe den Hoorn

Slechts met zeer veel moeite kon de penis van de 6-jarige stabij Jachia uit Wehe den Hoorn zondagavond weer aan zijn lichaam worden gezet. Het lid was er door een onbekende van af gesneden. De familie doet er alles aan de dader van het misdrijf te achterhalen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,We hadden hem heel even uit het oog verloren’’, verzucht Wineke Solinger, de eigenaresse van het dier. ,,Officieel mag een hond niet los rondlopen, maar we wonen op een boerderij en kunnen Jachia echt niet de hele dag binnen laten zitten.’’
Het gezin Solinger heeft aangifte gedaan bij de politie. ,,We willen koste wat het kost de dader achterhalen’’, aldus Wineke. ,,Het is echt een zieke geest die zoiets bedenkt.’’ Ook de Landelijke Dienst Dierenbescherming beaamt nog nooit eerder van een penisamputatie als vorm van mishandeling gehoord te hebben en spreekt zijn afschuw uit over het gebeuren.
Over de identiteit van de dader tast de familie nog in het duister. ,,Het is een schat van een beest’’, aldus Solinger. ,,Hij doet nog geen vlieg kwaad.’’ Wel dekte de hond soms een teefje zonder toestemming van de baas. ,,Daar was niet iedereen altijd van gediend’’, bekent ze. ,,Maar om zo’n beest nou te castreren, vonden wij te ver gaan: je gunt zo’n dier ook af en toe een pleziertje.’’
De hond verkeert niet meer in levensgevaar. Vermoedelijk kan de penis van Jachia binnen afzienbare tijd weer alle geijkte functies vervullen. Iedereen die informatie kan verschaffen over het voorval, wordt gevraagd hierover de politie te bellen.