nieuws

22 feb 2017, 11:11

Tussenstand: Zwanestraat op eerste plek in wedstrijd 'Leukste Winkelstraat van Nederland'

Tussenstand: Zwanestraat op eerste plek in wedstrijd 'Leukste Winkelstraat van Nederland'

Goed nieuws: de Zwanestraat staat momenteel samen met de Grote Kromme Elleboog op de eerste plek in de verkiezing 'Leukste winkelstraat van Nederland'. De Zwanestraat had woensdagochtend  1911 stemmen. Op de tweede plaats stond de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden met 1496 stemmen. Stemmen kan nog steeds!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen weken hebben ruim 10.000 mensen hun stem uitgebracht op wat volgens hen de leukste straat is. De tien winkelstraten die de meeste stemmen kregen, zijn nu door naar de volgende ronde, waaronder dus ook de Zwanestraat.

Het publiek kan nog tot en met 10 maart op de site van nlstreets een stem uitbrengen.

Volgens Cor Dijkstra, voorzitter van de winkeliersvereniging, is de Zwanestraat een grote kanshebber. Dat is vooral te danken aan het enorm gevarieerde winkelaanbod. “En je vindt in de Zwanestraat alleen maar zelfstandig ondernemers”, voegt hij toe.

Er is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de Zwanestraat. Zo kwamen er bankjes in de straat en mag er ook gefietst worden. Het heeft ertoe geleid dat Groningers de straat herontdekt hebben, aldus Dijkstra. In 2014 werd de Folkingestraat nog verkozen tot leukste winkelstraat van het land.

Er wordt niet alleen een ‘leukste straat’ maar ook een ‘leukste winkel’ gekozen. In de top tien van leukste winkels, staan maar liefst drie zaakjes uit Groningen: De Kaaskop, Diezijner en Artishock / Part of Art.