nieuws

12 nov 2007, 09:09

Zuiderzeelijn activisten delen tandenborstels uit aan Groninger Sint-Maartenlopers

Het Actiecomité ‘hier trekken we de lijn’ – dat ijvert door een hoge snelheidstrein naar Groningen - vindt het belangrijk dat ook de nieuwe generatie z’n tanden kan laten zien en deelt daarom komende maandagavond kleine tandenborstelsets uit aan Sint-Maartenlopers. Campagneleider Hans Haerkens: “Noord-Nederland moet vaker z’n tanden laten zien, daar heb je een gezond gebit bij nodig. Dus zeker voor de nieuwe generatie Noorderlingen geldt: na het snoepen, niet zeuren, maar poetsen!”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kinderen met lampionnen kunnen maandagavond terecht onder het grote spandoek van Camiel Eurlings op de Grote Markt. Daar staan leden van het actiecomité klaar om kleine tandenborstelsets uit te delen. De sets bevatten een minitandenborstel en een kleine tube tandpasta. Op het doosje wordt verwezen naar de website www.metdemondvoltanden.nl. Hans Haerkens: “Afgelopen woensdag stond de minister overduidelijk met zijn mond vol tanden. Hij had niets nieuws te melden. Dat maakt meteen duidelijk dat je er met een tandpastaglimlach alleen niet komt. Je moet soms echt ergens je tanden in durven zetten!”

Het comité heeft voor de maandagavond gekozen omdat het gemeentebestuur van Groningen die dag heeft aangewezen als beste ‘Sint Maarten-loopdag’.

Actiecomité 'hier trekken we de lijn'
Het actiecomité zet zich in voor de aanleg van een snelle openbaar vervoer verbinding tussen Noord-Nederland via Flevoland met de Randstad. Met de campagne van de komende weken willen de leden van het actiecomité (werknemers, werkgevers, vakbonden, studenten, jongeren en politieke en maatschappelijke organisaties) het kabinet en de Tweede Kamer overtuigen dat de afspraken in het regeerakkoord worden nagekomen en de Zuiderzeelijn wordt aangelegd.