nieuws

29 mei 2009, 15:03

Zuidelijke Ringweg: Tweemaal weekendafsluiting tussen Europaplein en knooppunt Euvelgunne Groningen

Rijkswaterstaat is bezig met werkzaamheden aan de ringweg Groningen(A7). Het plaatsen van verkeersportalen is onderdeel van deze werkzaamheden. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, sluit Rijkswaterstaat de ringweg tussen het Europaplein en het nieuwe knooppunt Euvelgunne twee weekenden af.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het eerste weekend zullen met name heiwerkzaamheden plaatsvinden, het tweede weekend zal men de portalen plaatsen. Daarnaast benut Rijkswaterstaat de afsluitingen om werkzaamheden aan het asfalt van dit traject uit te voeren.

Afsluitingen en omleidingroutes
Vrijdag 5 juni 20.00 uur tot maandag 8 juni 06.00 uur is de ringweg tussen het Europaplein en knooppunt Euvelgunne in beide richtingen afgesloten. Alle verkeer wordt omgeleid via de Europaweg (oude tracé A7).

Verder moet het verkeer rekening houden met enige verkeershinder tussen Helpman en het Europaplein, in verband met het plaatsen van portalen voor de nieuwe bewegwijzering. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tussen zondagochtend 7 juni 07.00 uur tot maandag 8 juni 08.00 uur. De oprit vanaf het Europaplein richting Drachten is dan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via het Julianaplein.

Dezelfde afsluitingen gelden van vrijdag 19 juni 20.00 uur tot en met maandag 22 juni 06.00 uur.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingroute aan. Bij ongunstige (weers-) omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.