nieuws

23 apr 2002, 00:12

Zuidelijke ringweg Groningen: nachtelijke werkzaamheden van start

Tienduizenden automobilisten krijgen er de komende maanden mee te maken: werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg bij Groningen. Maandagavond 22 april (vanavond) gaat een zeer ingrijpende opknapbeurt aan deze ringweg van start.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om het verkeer zo min mogelijk hinder te laten ondervinden zal er de komende maanden uitsluitend in de avond- en nachtelijke uren worden gewerkt. De werkzaamheden zullen duren tot 1 juli aanstaande en worden van ’s avonds acht tot ’s morgens zes uur uitgevoerd. In de meeste gevallen kan het verkeer via minimaal één rijstrook doorrijden, zo meldt woordvoerder M.L.Gregoire van Rijkswaterstaat directie Noord-Nederland.
Waar nodig zullen kortstondig op- en afritten, rechter rijstroken c.q. vluchtstroken worden afgezet. In bepaalde gevallen wordt het verkeer omgeleid. Maar dat wordt dan tijdig via omleidingsborden aangegeven.
De werkzaamheden vinden plaats op het traject Vrijheidsplein-Julianaplein-Europaplein en zijn opgesplitst in een aantal ‘blokken’. In de maanden april-mei-juni worden vooral het Julianaplein en het Europaplein aangepakt. Het gaat om het herindelen van rijstroken en het verbreden van de op- en afritten.