nieuws

14 aug 2003, 00:12

Zuidelijke Ringweg Groningen donderdag 7 augustus weer volledig berijdbaar

De vijf weken durende werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg (A7) in Groningen zijn grotendeels klaar. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om op woensdag 6 augustus vanaf 14.00 uur alvast het gedeelte Julianaplein-Vrijheidsplein weer open te stellen voor het verkeer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Donderdag 7 augustus vanaf 14.00 uur gaat dan met enig feestelijk vertoon de rest open. De aannemer Koop Tjuchem loopt hiermee ruim vijf dagen voor op de planning. Aanvankelijk was het de bedoeling om op 11 augustus de Zuidelijke Ringweg weer open te stellen voor het verkeer.
De gedeeltelijke openstelling van de Ring op woensdag heeft vooral een positief effect voor het verkeer komende vanuit de richting Assen dat richting Drachten wil rijden. Dit verkeer kan dan nu via het Julianaplein weer zijn normale route rijden in plaats van de de veel langere omleidingsroute te hoeven volgen. Alle andere omleidingen blijven overigens gehandhaafd tot donderdagmiddag 7 augustus.
Donderdag 7 augustus vanaf 14.00 uur wordt de Zuidelijke Ringweg in Groningen dan weer volledig opengesteld voor het verkeer. De openstelling betekent niet dat het verkeer weer in één keer overal kan rijden. De aannemer gaat volgens een stappenplan te werk. De verwachting is dat donderdagavond 7 augustus alle omleidingen opgeheven zijn.