nieuws

02 jul 2009, 14:02

Zuidelijke ringweg ėėn lange file, komende weken; veel hinder bij Groningen

Het verkeer moet de komende weken rekening houden met ernstige verkeershinder op de zuidelijke ringweg Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Die ring is tussen het Vrijheidsplein (Groningen-West) en het Julianaplein afgesloten voor het verkeer uit de richting Drachten. Deze afsluiting start op dinsdag 7 juli (20.00 uur) en duurt tot maandag 27 juli (06.00 uur). In deze periode laat Rijkswaterstaat het westelijke brugdeel van de Julianabrug vervangen. In het laatste weekend is de ringweg ter hoogte van de Julianabrug in beide richtingen afgesloten van zaterdag 25 juli (18.00 uur) tot maandag 27 juli (06.00 uur).


Omleidingsroutes


Tijdens deze werkzaamheden zijn er diverse omleidingsroutes ingesteld. De belangrijkste route loopt via de ring Groningen. De routes worden aangegeven met de bekende gele borden.

Alternatief vervoer


Rijkswaterstaat biedt diverse opties om op een alternatieve manier in Groningen te komen en zo de route via de A7 te mijden. Zo kan er de hele periode voor de helft van de prijs gereisd worden op het treintraject Groningen – Leeuwarden. Verder mag de Q-liner tijdens deze periode over de vluchtstrook rijden om zo ook een aantrekkelijk OV-alternatief te bieden. In de spits rijdt deze bus vanuit Drachten 4 x en vanuit Leek en Roden 2x per uur naar Groningen.
Voor meer informatie kijk vanaf vrijdag 3 juli op www.ringgroningen.nl en/of www.arriva.nl