nieuws

21 jul 2009, 12:12

Zuidelijke Ringweg Groningen afgesloten

Komend weekend is de zuidelijke ringweg (A7) in Groningen afgesloten voor alle verkeer. De weg is dicht tussen het Julianaplein en het Vrijheidsplein vanaf zaterdag 25 juli (18.00 uur) tot maandag 27 juli (6.00 uur). Tot die zaterdagavond is dit gedeelte van de ringweg alleen afgesloten voor het verkeer uit de richting Vrijheidsplein/Drachten. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd. Er zijn diverse omleidingroutes ingesteld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In dit weekend worden de twee delen van het nieuwe westelijke brugdek aan elkaar verbonden. Ook wordt het beweegbare gedeelte uitvoerig getest. Daarna is de geheel gerenoveerde Julianabrug gereed voor gebruik. Vanaf maandagochtend 27 juli kunnen ook schepen met een doorvaarthoogte van meer dan 3.25 meter weer deze brug passeren.


Verkeershinder sinds 7 juli 2009
Sinds dinsdagavond 7 juli wordt er flink gewerkt aan de zuidelijke ringweg en dan met name aan de Julianabrug. Omdat de weg in één richting helemaal dicht was, heeft dat de eerste dagen voor flinke verkeershinder gezorgd. De laatste weken valt het met de drukte erg mee. Dat komt ook omdat er bewust gewerkt wordt in de vakantieperiode want dan is het verkeersaanbod altijd een stuk minder.


Reconstructie Julianaplein
De komende maanden wordt er nog druk gewerkt aan de reconstructie van het Julianaplein waarbij voor het noord-zuid verkeer 2 tunnels worden aangelegd als verbinding tussen het Emmaviaduct en de A28. Eind dit jaar kunnen deze in gebruik worden genomen. Verder zijn er op diverse plaatsen langs de A28/A7 in de stad nog werkzaamheden om nieuwe geluidsschermen te plaatsen.

 

 

De overlast voor het verkeer valt de komende maanden mee. Alleen in het weekend van 7-9 november 2009 is er nog een grote weekendsluiting van de zuidelijke ringweg.