nieuws

08 jul 2002, 00:12

Zuidbaan Zuidelijke Ringweg Groningen wekenlang afgesloten

Automobilisten kunnen vanaf 5 juli vijf weken lang geen gebruik maken van de zuidbaan van de Zuidelijke Ringweg. Rijkswaterstaat neemt de weg in die periode namelijk onder handen. De grote onderhoudsbeurt zal deze belangrijke verkeersslagader voor ruim tien jaar filevrij maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Behalve dat het wegoppervlak van de zuidbaan op de schop gaat, wordt de baan ook voorzien van een tunnel bij het Julianaplein. Deze operatie zal vijf weken duren, zo voorspelt Rijkswaterstaat. Gedurende die vijf weken (5 juli tot en met 11 augustus) is de N7/Zuidelijke Ringweg vanuit Drachten richting Hoogeveen dag en nacht afgesloten voor alle verkeer. Ook het Julianaplein is kort onbegaanbaar: van vrijdag 19 juli 20.00 uur tot zaterdag 20 juli 24.00 uur en van vrijdag 2 augustus 20.00 uur tot zaterdag 3 augustus 24.00 uur.
De werkzaamheden aan de zuidbaan maken deel uit van een grootscheepse renovatie van de Zuidelijke Ringweg. Dit jaar is met deze renovatie begonnen en het zal volgens Rijkswaterstaat zeker tot 2007 duren voor alle verbeteringen zijn doorgevoerd. In de zomer van volgend jaar is de noordbaan aan de beurt. Door al dit gesleutel aan de verkeersslagader hoopt Rijkswaterstaat de weg tot in 2016 grotendeels filevrij te kunnen houden.