nieuws

01 dec 2010, 09:09

Zorgen om pelikaan Groenerick

Medewerkers van safaripark Beekse Bergen maken zich door de vrieskou zorgen ontsnapte pelikaan Groenerick, die al maanden in het Leekstermeer in Leek bivakkeert. Het is nog steeds niet gelukt het beest te vangen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nu het steeds kouder wordt en de vissen in het meer steeds dieper gaan zwemmen, wordt het voor Groenerick lastiger zijn dagelijkse portie vis te vangen. Bovendien is de vogel deze extreme kou niet gewend, zegt een woordvoerder van het safaripark.

Goed nieuws is er volgens de zegsman ook omdat het een boer uit de omgeving inmiddels gelukt is een vertrouwensband met de hongerige Groenerick op te bouwen. De boer probeert het beest dagelijks met vis op het droge te lokken om hem vervolgens te kunnen vangen. ,,Groenerick wordt steeds minder schuw; het is vermoedelijk nog een kwestie van dagen voordat de boer hem te pakken kan krijgen.”

Groenerick wist afgelopen zomer tijdens een vogelshow in Beekse Bergen samen met twee andere pelikanen te ontsnappen. Deze twee, Roderick en Blauwerick, zijn weer terug in het park.