nieuws

16 okt 2010, 08:08

Zondag noordelijke derby in de Euroborg

Komende zondagmiddag speelt FC Groningen in Euroborg de noordelijke derby tegen sc Heerenveen. Twee spelers van de eerste selectie missen het duel zeker. Leandro Bacuna (enkel) en Oluwafemi Ajilore (hamstring) kampen met blessures. Zaterdag maakt trainer Huistra de wedstrijdselectie bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

FC Groningen mistte in de afgelopen periode vier internationals. “Deze vier spelers heb ik zondag in de kleedkamer bij FC Twente voor het laatst gezien gevolgd door een periode van tien dagen afwezigheid", zegt Huistra op de site van de club. "Het was daarom belangrijk dat we als groep nog diezelfde zondag de wedstrijd hebben afgesloten. Pas gisteren (donderdag – red.) was de groep weer compleet. Die dag stond in het teken van het weerzien en vandaag hebben we de focus volledig op Heerenveen gericht.”

“Van de internationals zijn Andreas Granqvist, Tim Matavz en Tim Sparv de wedstrijden fysiek goed doorgekomen. Nicklas Pedersen was wat verkouden, maar stond vandaag al wel weer op het veld. Tom Hiariej is inmiddels ook weer hersteld van zijn blessure en was donderdag en vandaag weer van de partij."

Met een groep van twintig spelers wordt de zaterdagtraining afgewerkt. “We zijn voor de rest op volle oorlogssterkte. Het is een aardig potje dat ons te wachten staat. De supporters zijn ermee bezig en bij de trainers en spelers begint het ook te komen. Er zijn meer interviews dan normaal gesproken. De trainers van beide teams zie je opeens op televisie. Vanaf nu is het wel zaak ons vooral op de wedstrijd te richten en niet teveel op de randzaken. Goed blijven voetballen en laten zien waartoe we in staat zijn.”

Het duel in de Euroborg wordt om 14.30 uur afgetrapt.