nieuws

20 apr 2018, 16:04

Zonaanbidders maken bende van Noorderplantsoen: CDA wil dat stadsbestuur optreedt

Zonaanbidders maken bende van Noorderplantsoen: CDA wil dat stadsbestuur optreedt

Je ziet door de zonaanbidders het gras van het Noorderplantsoen haast niet meer, deze zomerse dagen. Allemaal leuk en aardig, maar als iedereen weer vertrokken is, blijft er een behoorlijke bende achter, zo constateert ook de gemeenteraadsfractie van het CDA. En dus roept fractievoorzitter René Bolle het stadsbestuur op tot maatregelen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“De lente en de warme temperaturen, de stad die in bloei staat, het stemt allemaal vrolijk en nodigt uit om buiten te genieten”, zo zegt CDA-fractievoorzitter René Bolle. “In de stad hebben we prachtige plekken waar dit kan, het Stadstrand, het Stadspark en het Noorderplantsoen. Het is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de bezoeker om het netjes te houden. Als dit niet gebeurt moet de gemeente ingrijpen.”

 

Vooral in het Noorderplantsoen loopt het volgens Bolle behoorlijk uit de klauwen. “Het plantsoen ligt bezaaid met afval en het gras is beschadigd door schroeiplekken van barbecues.” Het wordt dan ook hoog tijd dat de gemeente optreedt, aldus de CDA-fractie. “Als de huidige situatie in het Noorderplantsoen er niet voor zorgt dat de gemeente nu gaat handhaven, dan vraag ik me af of dat ooit nog gaat gebeuren”, zo vraagt Bolle zich af.

 

De gemeente heeft inmiddels een oproep gedaan aan de vele zonaanbidders om het plantsoen netjes achter te laten, maar treft verder geen extra maatregelen. Het CDA wil dat die stap wel wordt gezet: “Het is goed dat de gemeente als gastheer zorgt dat er voldoende mogelijkheden zijn om je afval op een nette manier op te ruimen. Het is echter ook aan de gastheer om op te treden als mensen zich niet houden aan de regels”, aldus Bolle.