Nieuws

Ruim 100 demonstranten op de been: RUG-gebouwen beperkt toegankelijk

Ruim 100 Pro-Palestina demonstranten hebben zich dinsdagmiddag verzameld voor het Academiegebouw van de RUG. De actievoerders willen dat bestuursvoorzitter Jouke de Vries opstapt en dat de RUG alle banden met Israël verbreekt.


Leestijd: 1 minuut

De actie op het Broerplein ging rond 12.30 uur van start. Rond 13.00 uur waren er zo’n 125 actievoerders aanwezig. Ze scandeerden onder andere “free, free Palestine,” “shame” en “Jouke Resign”.

De actievoerders betogen ook tegen het politieoptreden van vorige week woensdag. Om bezetting van een pand in de Oude Boteringestraat te voorkomen, zagen agenten zich toen genoodzaakt geweld te gebruiken. Een actievoerder sprak namens medewerkers van de RUG en distantieerde zich van het excessieve geweld gebruikt tegen eigen studenten.

Vanwege de demonstratie besloot de universiteit dinsdagochtend tot verschillende veiligheidsmaatregelen. Zo zijn de gebouwen van de RUG alleen toegankelijk met een pas. Ook zijn er tientallen beveiligers aanwezig op het Broerplein en wordt de omgeving in de gaten gehouden met camera’s.