nieuws

23 mei 2012, 09:09

Zoektocht naar vermiste vrouw uit Siddeburen in Kolham: geen resultaat

Het heeft er alle schijn van dat een vrouw uit Siddeburen die in 2010 verdween, is vermoord. Maar haar stoffelijk overschot is tot nu toe niet gevonden. Een uitzending van Peter R. de Vries leidde deze week tot tips en tot de start van een zoektocht in Kolham, maar het gewenste en gehoopte resultaat bleef uit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om de zoektocht naar het lichaam van de vermiste Ilham Benchelh in een recreatiegebied in Kolham heeft dinsdag niets opgeleverd.


Meerdere tipgevers verwezen onafhankelijk van elkaar naar de recreatieplas in Kolham. Het gebied is minutieus uitgekamd. De politie zocht onder meer met honden en duikers. Aan de zoekactie deden in totaal ongeveer 30 politiemensen mee. De rechercheurs richten zich nu op andere tips die binnenkwamen.
De echtgenoot van Benchelh wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning. Hij heeft altijd ontkend. De twee waren van plan te scheiden.


De hoofdofficier van justitie in Groningen had eerder een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die naar de oplossing van de vermissing leidt.