nieuws

07 aug 2012, 17:05

Zoekactie vermiste vrouw levert niets op

De zoektocht naar het lichaam of sporen van de vermiste Ilham Benchelh uit Siddeburen heeft niets concreets opgeleverd. Dat meldde de politie dinsdag. Ongeveer twintig politiemensen onderzochten dinsdag de woning en de tuin waar de vrouw in januari 2010 voor het laatst gezien is. Zij woonde hier samen met haar echtgenoot, die verdachte is in de zaak.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een politiewoordvoerder zijn in de woning wel enkele sporen gevonden die door het NFI nader zullen worden onderzocht. Hij verwacht niet dat de sporen zullen leiden tot een doorbraak in de zaak. In de tuin zijn opgravingen gedaan, maar er werd niets gevonden.


De zoekactie vond plaats op basis van bevindingen van het coldcaseteam en tips die de politie kreeg na een uitzending van Peter R. de Vries. Bij het onderzoek werden meerdere speurhonden en een graafmachine ingezet. De woning staat leeg omdat de echtgenoot, Kasem M., de huur heeft opgezegd en naar het buitenland is vertrokken. Meubels uit de woning, die liggen opgeslagen in een garagebox in Delfzijl, zijn ook onderzocht op bloedsporen.


In mei van dit jaar werd in de zoektocht naar de vrouw al een recreatieplas in Kolham volledig uitgekamd. Die zoekactie leverde niets op.


De echtgenoot van de vrouw heeft altijd ontkend iets met de verdwijning te maken te hebben. Hij werd in oktober 2010 door de rechtbank vrijgesproken. De twee waren van plan te scheiden.