nieuws

22 mei 2008, 22:10

Zeven jaar geëist tegen Groninger voor doden echtgenote; dochtertje verklapt “groot geheim”

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Groningen zeven jaar celstraf geëist tegen Shaban Sharif Aziz S. De man bekende eind vorig jaar dat hij in 2005 zijn vrouw heeft gedood.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 25-jarige vrouw werd op 21 juni 2005 levenloos in haar woning in Groningen aangetroffen. De politie ging er vanuit dat zij door zelfophanging om het leven was gekomen. Haar 30-jarige echtgenoot stapte afgelopen november naar de politie met de mededeling dat hij haar na een ruzie had gewurgd.

De man besloot naar de politie te stappen toen een van zijn dochters aan haar pleegmoeder had laten weten ,,een groot geheim’’ te moeten vertellen. Het destijds drie jarige meisje had gezien hoe haar vader haar moeder had gedood. Volgens S. zou zijn depressieve vrouw op de bewuste avond in een psychose hun paar maanden oude dochter bij de keel hebben gegrepen. ,,Ik wilde haar laten voelen wat ze deed. Het was een ongeluk’’, verklaarde hij.

Uit angst de kinderen te verliezen, besloot de man de zelfdoding in scene te zetten. Hij sleepte haar lichaam naar de badkamer en hing haar daar op aan een elektriciteitssnoer. Vervolgens sloeg hij het raam van de badkamerdeur in om te laten lijken alsof hij haar had willen redden. Uren later alarmeerde hij de hulpverleningsdiensten.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft het stoffelijk overschot van het slachtoffer opgegraven voor onderzoek, maar kan daaruit niet exact bepalen wanneer de vrouw is overleden. Het OM ging eerst uit van moord, maar zegt nu de voorbedachte rade niet te kunnen bewijzen. ,,Daarvoor zijn onvoldoende aanwijzingen. Wel kan worden bewezen dat hij haar opzettelijk van het leven heeft beroofd’’, aldus de Officier van Justitie.
*
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.