nieuws

05 jun 2008, 14:02

Zeven jaar cel voor doden vrouw

De rechtbank in Groningen heeft donderdag Shaban Sharif Aziz S. veroordeeld tot zeven jaar celstraf. De man heeft eind vorig jaar bekend dat hij in 2005 zijn vrouw heeft gedood. De 25-jarige vrouw werd op 21 juni 2005 levenloos in haar woning in Groningen aangetroffen. De politie ging ervan uit dat zij door zelfophanging om het leven was gekomen. Haar 30-jarige echtgenoot stapte afgelopen november echter naar de politie met de mededeling dat hij haar na een ruzie had gewurgd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man besloot naar de politie te stappen toen een van zijn dochters aan haar pleegmoeder had laten weten ,,een groot geheim te moeten vertellen’’. Het destijds driejarige meisje had gezien hoe haar vader haar moeder had gedood.

De rechtbank rekent het S. zwaar aan dat zijn twee dochters getuige zijn geweest van de gruwelijke dood van hun moeder. ,,Hun jonge leven is in korte tijd volledig op de kop gezet. De kinderen zijn van hun moeder beroofd. Deze traumatische gebeurtenis zal ze hun leven lang bijblijven’’, aldus de rechter.

Uit angst de kinderen te verliezen, besloot de man zelfdoding in scène te zetten. Hij sleepte haar lichaam naar de badkamer en hing haar daar op aan een elektriciteitssnoer. Vervolgens sloeg hij het raam van de badkamerdeur in om te laten lijken alsof hij haar had willen redden. Volgens de rechtbank wijst alles erop dat S. in een impuls heeft gehandeld als gevolg van een ruzie.