nieuws

26 nov 2010, 16:04

Zeven incidenten bij Groningse ontgroening

Vier studenten die naar het ziekenhuis moesten, eentje die zich door een huisarts moest laten behandelen en een paar honderd euro materiële schade. Tijdens de introductieperiode van de Groningse studentenverenigingen, aan het begin van het huidige collegejaar, deden zich in totaal zeven incidenten voor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat blijkt uit een inventarisatie van de Adviescommissie Introductietijden (ACI), zo meldde de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vrijdag. Ernstige verwondingen bleven volgens de universiteit uit.

In een van de gevallen moest een aspirant-lid van een vereniging meerijden met twee dronken kampleiders. Zij zijn voor drie maanden geschorst. De materiële schade ontstond toen de ingewanden van een vis in de tas van een toekomstig lid werden gestopt.

De ACI heeft vooral een controlerende functie en werd opgericht na de dood van student Reinout Pfeiffer in 1997. Hij overleed nadat hij gedwongen een liter jenever had moeten opdrinken. De ACI brengt ieder jaar aan de universiteit verslag uit over het verloop van de introductieperiode van studentenverenigingen. In zeer ernstige gevallen kan de RUG naar aanleiding van dit verslag besluiten de beurzen voor de bestuursleden van de verenigingen stop te zetten.