nieuws

09 mrt 2012, 11:11

Zes kinderen aangehouden na vernielingen bouwterrein

De zes minderjarige jongens van 8 tot en met 14 jaar, die eind februari een ravage aanrichtten op een bouwterrein in de wijk de Hoogte, zijn door de politie aangehouden. De kinderen gooiden met bouwmateriaal en reden met een shovel over het terrein. De schade wordt geschat op ruim 40.000 euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op zondagmiddag 26 februari kregen de kinderen het voor elkaar om een shovel te starten en daarmee hekken plat te rijden. De bestuurder reed zich vast met de lepels in een pallet met isolatiemateriaal, waarna de kinderen zich uit de voeten maakten.’s Avonds liepen ze alsnog tegen de lamp toen ze stokken en takken vanaf het zelfde terrein op een rijbaan gooiden. Automobilisten moesten uitwijken. Agenten kregen de kinderen na dat incident wel te pakken.

Uit onderzoek bleek dat de kinderen van zeker vijf kranen en shovels de ramen hadden vernield en het interieur van de cabines hadden beschadigd. Ook sneuvelden ramen van woningen en richtten ze schade aan bij pakken isolatiemateriaal.
Afgelopen maandag zijn de kinderen aangehouden. Een 8-jarige jongen moest zich melden. Allemaal zijn ze verhoord en de kinderen, waarvan de meesten al vaker met politie in aanraking waren gekomen, hebben bekend. Alle ouders verleenden medewerking.

De minderjarigen mochten na elk verhoor weer naar huis. Wel dienden ze zich de volgende dag weer op het bureau te melden. Het vijftal moet zich bij justitie verantwoorden. Voor een aantal jongens is een hulpverleningstraject gestart. De politie sluit niet uit dat er nog andere aanhoudingen worden verricht.