nieuws

11 dec 2009, 16:04

Zendermanager 3FM trapt af met zelfgemaakte Groningen-commercial

Wilbert Mutsaers, zendermanager van 3FM, is de eerste die zijn zelfgemaakte Groningenspot op de landelijke tv krijgt. De spot is zaterdag in het STER-blok voor het acht uur-journaal op Nederland 1 voor het eerst te zien. De commercial van de zendermanager staat in het teken van 3FM Serious Request, de actie van 3FM die dit jaar naar Groningen komt en waarmee aandacht wordt gevraagd voor malariabestrijding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor zijn commercial heeft Mutsaers foto’s gebruikt die zijn geschoten tijdens de voorbereidingen van deze inzamelingsactie. Zo zijn er beelden te zien van zijn werkbezoek aan Sierra Leone en de bouw van het Glazen Huis op de Grote Markt. Ook de 3FM-dj’s die in de week voor kerst het Glazen Huis bewonen maken de komende weken zelf een Groningen-commercial.

De uitzending van Mutsaers’ commercial markeert de start van de nieuwe Er gaat niets boven Groningen-campagne. In deze campagne, die Marketing Groningen in opdracht van de provincie Groningen heeft ontwikkeld, kan iedereen die Groningen een warm hart toedraagt zelf zijn eigen Groningen-spot maken en zo bijdragen aan de promotie van de provincie. Op de website www.spotgroningen.nl kunnen inwoners, bezoekers en ondernemers hun eigen spot monteren door 32 foto’s van hun mooiste momenten of favoriete plekjes in Groningen te uploaden

De makers kunnen de spot niet alleen doorsturen naar vrienden en familie of plaatsen op websites, maar de mooiste zijn ook daadwerkelijk op de buis te zien. De campagne loopt tot en met eind 2012. De spots zijn een vervolg op de TV-commercial die in de met een Bronzen Effie bekroonde campagne van 2005-2007 is gebruikt.