nieuws

07 feb 2014, 09:09

Zeehondencrèche wil af van Raad van Toezicht

De Zeehondencrèche in Pieterburen wil af van de Raad van Toezicht (RvT). Tussen de RvT en de crèche is een conflict ontstaan over de wijze van opvangen van de zeehonden. Het personeel, de bank en andere partners van de zeehondenopvang scharen zich achter directeur Niek Kuizenga en willen met hem dat de RvT opstapt. Als ze dat voor vrijdag niet doen, dan stap de crèche naar de rechtbank, de Ondernemerskamer of stevent het zelfs af op een faillissement.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder leiding van Kuizenga wil de crèche een rationaliseringsslag doorvoeren en zeehonden korter opvangen. De RvT vindt dat de crèche moet terugkeren naar het oude beleid, zoals dat door oprichtster Lenie ’t Hart is ingezet.

Volgens woordvoerder Ad van Rooy van de Zeehondencrèche bestaat de kans dat stakeholders als banken, leveranciers en partners hun steun voor de opvang intrekken als de RvT aanblijft en daardoor dreigt ook een faillissement. De opvang heeft in ieder geval te maken met financiële problemen omdat er te weinig geld binnenkomt om de meer dan 100 zeehonden in het centrum te verzorgen.