nieuws

27 nov 2010, 10:10

Zeehondencreche naar rechter om geld voor verbouwing

De Zeehondencrèche in Pieterburen stapt naar de rechter over de financiering van een grootschalige verbouwing van het complex. Stukken van de rechtbank in Den Haag bevestigen een bericht daarover in De Telegraaf van zaterdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stichting Van Klooster zou een verbouwing van de Zeehondencrèche van drie miljoen euro financieren. Maar de Haagse stichting heeft aangegeven hiervan af te zien. Het opvangcentrum voor zeehondjes wil via de rechter alsnog de toegezegde financiering afdwingen.

De verbouwing is voorlopig opgeschort. Een woordvoerster van de Zeehondencrèche wil zaterdag verder geen toelichting geven op de zaak. ,,Maar het zal voor de dieren in de opvang geen gevolgen hebben’’, meldt ze wel.

De verouderde EHBO-post voor robben kondigde vorige jaar aan dankzij de door de stichting bekostigde verbouwing in Pieterburen te kunnen blijven. De crèche dacht er serieus over om naar een nieuwe, grotere locatie in Delfzijl te verhuizen.

De huidige crèche, die begin jaren zeventig werd opgericht door Lenie ’t Hart, biedt plek aan maximaal tachtig robben per jaar. De organisatie wil de opvangcapaciteit echter vergroten tot 250 dieren per jaar. Nieuwbouw zou echter 13 miljoen euro kosten, een bedrag dat de crèche niet kon opbrengen.