nieuws

12 feb 2008, 16:04

Zeehondencrèche: de vis wordt duur betaald; sponsoren gezocht

- De Zeehondencrèche in Pieterburen gaat op zoek naar sponsoren voor de grote hoeveelheden vis die de zeehonden dagelijks eten. Momenteel verblijven er zoveel zeehonden in de crèche dat de vis als dagelijks voedsel een van de grootste kostenposten vormt. ,,De vis kost ons ongeveer 1000 euro per dag en het zou voor ons zeer welkom zijn wanneer mensen daar een deel van zouden willen sponsoren'', aldus directeur Lenie 't Hart dinsdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de Zeehondencrèche verblijven momenteel 135 zeehonden, die iedere dag zo’n duizend kilo vis eten. Samen met water en personeel vormt deze een van de grootste onkostenposten op de begroting van 1,7 miljoen euro. Ze verwacht dat door de klimaatverandering het aantal zeehonden inde creche wel eens kan groeien tot zo’n tweehonderd.
*
‘Tot nu toe hebben we deze manier van sponsoring nooit overwogen, maar we ontdekten dat veel andere organisaties het ook doen. Boivbendien krijgen we een nieuwe website, en technisch wordt het dan veel eenvoudiger vis, of zaken in natura te laten sponsoren. En van die nieuwe mogelijkheden willen we dankbara gebruik maken’, aldus Lenie ’t Hart .