nieuws

12 feb 2009, 14:02

Zeehondencrèche blijft in Pieterburen

Zeehondencrèche Lenie 't Hart blijft definitief in Pieterburen. Dat maakte de crèche donderdag bekend. De crèche heeft van de Stichting van Klooster uit Den Haag ruim 3 miljoen euro gekregen waarmee de verbouwing en uitbreiding van de opvang in het Groningse dorp betaald kan worden. De vergevorderde plannen van de zeehondencrèche om Pieterburen te verruilen voor Delfzijl zijn hiermee van de baan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de crèche is het huidige onderkomen verouderd en te klein. Er is momenteel plek voor maximaal tachtig zeehonden per jaar terwijl er behoefte is aan ruimte voor 250 dieren per jaar. Naast de opvang wordt ook het bezoekerscentrum in Pieterburen onder handen genomen. Volgens de crèche kunnen de verbouwingswerkzaamheden nog voor aankomende zomer beginnen.

Havenplaats Delfzijl was lange tijd in beeld als nieuwe locatie voor de crèche. Voor de nieuwbouw moest de crèche echter 13 miljoen euro op tafel leggen en het bleek niet mogelijk dat geld op te brengen. Eerder was er ook sprake van dat de opvang zou verhuizen naar Harlingen of Dongeradeel.